AmbulanseForum 2024

BESTE SJÅFØR: Vivi Seline Waaler Aslaksen kjørte best med simulator under AmbulanseForum 2024.

Vivi ble beste sjåfør på konferansen

Under AmbulanseForum 2024 ble det arrangert konkurranse med simulator, og i førerstolen var det ikke bare om å gjøre å kjøre raskest. 

Publisert

I mai testet Ambulanseforum ambulansesimulatoren til svenske Tenstar Simulation. NTNU og Sykehuset Innlandet vurderer å gjøre øvelseskjøring med ambulanse tryggere og bedre med hjelp av denne simulatoren. Dette er en simulator som er pedagogisk lagt opp med forskjellige oppgaver. På AmbulanseForum 2024 forrige uke var det lagt opp med et oppdrag som besøkende på konferansen kunne prøve seg på. Simulatoren har en komfortindeks som registrerer sjåførens kjørestil og tenkte G-krefter. 

Ambulansesimulator og kø
POPULÆRT: Mange ville teste seg selv som sjåfør under konferansen.

Komfort også for kollega 

– Denne er ikke bare viktig med pasient i ambulansen, men også på vei til oppdraget. Det er også en kollega med på kjøreturen, påpeker Johan Jigenstedt fra Tenstar Simulation mens han går gjennom listen over de som har deltatt i konkurransen. 

– Her er det en sjåfør som skiller seg spesielt ut, legger han til. Han sikter da til Vivi Seline Waaler Aslaksen som er ansatt i ambulansetjenesten på OUS. Komfortindeksen skal være lav som mulig. Waaler Aslaksen er på 21 prosent, mens andreplass er på 26 prosent. Det er ifølge Jigenstedt en solid ledelse.

PREMIE: Det ble også premie for Vivi Seline Waaler Aslaksen, som her overrekkes fra Johan Jigenstedt fra Tenstar Simulation.

– Du brukte riktignok fire minutter lengre tid, men så hadde pasienten det også mye mer behagelig under din transport, sier Jigenstedt når han overrekker premien. 

Aldri tatt et speil

Vi spør Waaler Aslaksen hvorfor hun tror hun kjørte best.

– Jeg kjører daglig i Oslo, svarer hun. Stasjonen hun jobber på er Brobekk, og det blir mye kjøring i Groruddalen.

– Så det blir jo noe avstand og en del trafikk. Jeg har fått høre et par ganger at jeg er den som kjører hardest. Men når det er sagt, så har jeg jobbet i 13 år, og jeg har ikke krasjet eller tatt eneste speil, avslutter Waaler Aslaksen.

Powered by Labrador CMS