Stengte ambulansebase for å skjerme ansatte, men basen var ikke operativ

Rødt-politiker Bjørnar Moxnes fikk ikke besøke ambulanseflybasen i Kirkenes fordi ledelsen ville skjerme de ansatte. Men basen var ifølge flysykepleierne kun betjent av et innleid svensk fly som ikke betjener kortbanenettet, ifølge NRK Finnmark.

Bakgrunn: Moxnes ble nektet adgang på ambulanseflybasen i Kirkenes

– Vi har ikke hatt piloter på dagtid her fra mandag til torsdag denne uka, forteller tillitsvalgt for flysykepleierne i Kirkenes, Kicki Nytun.

Kun et innleid svensk ambulansefly som ikke kan lande på kortbanenettet, og med besetning boende på hotell, var tilgjengelig fra basen i Kirkenes.

Da Rødt-politiker og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes ville besøke ambulanseflybasen i Kirkenes nektet ledelsen i Babcock.

Årsaken som ble oppgitt var at de ville skjerme besetningen som de mente hadde hatt stort mediepress.

egen hjemmeside skriver dessuten sjef for flyoperasjoner i Babcock, Hans Skog-Andersen at de stenger basen av hensyn til flysikkerheten.

– Det er vårt soleklare ansvar å ivareta flysikkerheten. Vi har svært strenge rutiner for å avdekke alle forhold som kan påvirke flysikkerheten eller pasientene. I tillegg følges virksomheten vår svært nøye av Luftambulansetjenesten og Luftfartstilsynet. Vår beslutning om å skjerme basen er basert på en vurdering av sikkerhet alene, sier Hans Skog-Andersen.

– Men vi som er på basen ville jo ha besøk. Det var ingen som motsatte seg at Moxnes skulle få komme, sier Kicki Nytun.

– Hvordan reagerer du på at ledelsen likevel sa nei?

Det føyer seg vel inn i rekken av alt annet tull, sier hun.

Babcock har hatt store problemer med å levere luftambulansetjenesten i henhold til kravene etter at de overtok som operatør tidligere i år.

Les mer om saken hos NRK

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.