Hopp til hovedinnhold


Gikk til angrep på ambulansepersonell – sparket kvinne i magen

En av ambulansefolkene ble sparket i magen da ambulansen hadde rykket ut for å ta seg av en tilsynelatende livløs mann i 20-årsalderen. Hun endte på legevakten, skriver Fredrikstad Blad.

Tidligere: Ambulansetjenesten i Østfold slår alarm – økende problem med vold og at folk filmer
Les også: Alarmerende voldstall mot ambulansearbeidere i Østfold

Det var lørdag kveld ved 23.15-tiden at politiet rykket ut etter melding om en mann som hadde slått seg vrang i en ambulanse på Ambjørnrød.

Det var i utgangspunktet en bussjåfør som hadde tatt kontakt med AMK, fordi han hadde en passasjer om bord han ikke fikk kontakt med. Ambulansepersonell ble sendt til stedet for å se til mannen.

Livløs, men pustende

– Bussjåføren meldte om en livløs, men pustende passasjer. Han har vært overstadig beruset, sier operasjonsleder Gisle Sveen.

Vel fremme på stedet fikk ambulansepersonellet liv i mannen, som slo seg fullstendig vrang. Mannen i 20-årsalderen utagerte kraftig mot personellet, som utløste en sikkerhetsalarm.

En kvinnelig ansatt fikk et hardt spark i magen av mannen.

– Pasienten skal ha blitt svært utagerende bak i bilen og gått til angrep på personellet, som rømte ut på utsiden. Denne personen har etterhvert gått opp på taket av ambulansen, sier Sveen. Han kan fortelle at det ikke gikk mer enn sju-åtte minutter fra sikkerhetsalarmen ble utløst, til politiet var på plass klokken 23.22.

Fant mannen på ambulansetaket

Da politiet kom til stedet, fant de mannen på taket av ambulansen. De fikk kontroll på ham, og han er nå plassert i arresten – etter en legesjekk.

Kvinnen som ble sparket, ble sendt til legevakten for sjekk etter hendelsen.

Den nå pågrepne mannen er en kjenning av politiet. Han blir anmeldt for vold mot ambulansepersonellet.

Les mer om saken hos Fredrikstad Blad