Paramedisinstudenter fikk gull i internasjonal studentkonkurranse

I fjor deltok for første gang et studentlag i Nasjonalt ambulansemesterskap. Laget var fra bachelor-studiet i paramedisin ved OsloMet – Storbyuniversitetet. I år prøvde laget seg i en internasjonal studentkonkurranse, Student EMS i Polen, og endte opp med å få gullmedalje, skriver Khrono.no

Laget fra OsloMet sjekker temperaturen i øret på pasienten. Da finner de også ut hvorfor de har en hjertestans … Ambulansemesterskap 2018. Foto: Live Oftedahl

Deltakerne i konkurransen ble blant annet testet i hvordan de håndterte å bistå Polsk Delta, (politiets spesialavdeling), og ulike pasient-caser som hvordan de skulle håndtere en mann som hadde falt på jobben, barn som følte seg uvel, en person som hadde skadet seg på en fjellsykkel, og en gammel mann som hadde falt i hjemmet sitt.

Universitetslektor og praksisansvarlig for paramedisin-studiet på OsloMet, Carmen Louwerens, sier til Khrono at hun og hennes kolleger i «team-paramedic» på Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid er veldig stolte av studentene.

— Vi har siden oppstart av studiet i 2014 jobbet beinhard med å lage en levende utdanning som bygger broer mellom teori og praksis. Som ildsjeler som tror på «produktet» kan vi se konturer av at vår innsats har gitt avkastning, sier Louwerens.

I år er to paramedisin-studier med på listen over studiene som hadde flest førstevalgssøkere per studieplass. Paramedisin-studiet ved Universitetet i Stavanger (UiS) kom på førsteplass på denne lista og paramedisin-studiet på UiT Norges arktiske universitet kom på 9. plass.

Les mer her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.