Tiltalt: Kastet solparasoll mot ambulansehelikopter

Tiltales for luftfartsabotasje: En mann i 70-års alderen fra Tanums kommune mistenkes for å ha kastet en solparasoll mot et ambulanshelikopter under en redningsinnsats, ifølge Bohusläningen (krever innlogging).

Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

SVERIGE: Ifølge stevningen skal mannen ha utsatt seg selv, ambulansepersonellet og andre personer i nærheten for fare når han kastet solparasollen mot ambulansehelikopteret som nettopp hadde landet på ulykkesstedet.

Hadde parasollen satt seg i propellen hadde motoren kunnet blitt skadet og det roterende propellbladet hadde kunnet blitt splintret og sendt som prosjektiler i ulike retninger.

Hendelsen fant sted i juli i fjor etter at en liten jente hadde havnet i en ulykke med en stor sten på foten hvor man mistenkte knusningsskader. Et ambulansehelikopter ble kalt ut for å fly jenta til Drottning Silvias barnsjukhus.

Da helikopteret hadde landet på stedet ble personellet møtt av en mann som kom bærende på en parasoll. Ifølge besetningen ombord kastet mannen parasollen i en bue mot helikopteret.

Eneste helikopter i området

I forhør sier piloten at han har arbeidet i 29 år og aldri har sett noe lignende. Han beskriver det som «sykt» at noen kan kaste noe mot et helikopter som er ute på et oppdrag for å redde liv.

Han påpeker også at om propellbladet hade blitt skadet koster et nytt helikopter mellom 80 og 90 millioner kroner. Om helikopteret hadde blitt skadet hadde det kunne hatt konsekvenser for andre oppdrag.

I forhør nekter den tiltalte mannen for at han har gjort noe galt og sier at helikopteret fløy for langt og veltet parasollen og andre møbler på utsiden, og at det kunne ha ført til at barnebarnet hans som var ute og lekte på utsiden kunne ha blitt skadet.

At det dreide seg om et ambulansehelikopter som fløy over tomten hadde mannen aldri oppfattet. Så når det landet gikk han mot helikopteret for å vise hvor uforsiktig flygning de hadde foretatt. Når han da ble møtt av personellet som ropte at han skulle stoppe og slippe parasollen så gjorde han det uten å kaste den mot helikopteret.

Maksstraffen for luftfartssabotasje i Sverige er fire år.

Mannen tiltales altså i første omgang for luftfartssabotasje. Den andre tiltalten er å utgjøre en fare for andre.

Les mer om saken hos Bohusläningen (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.