Hopp til hovedinnhold


Ambulanse i dødsulykke i Drammen

En mann i 70-årene fra Drammen mistet livet i en voldsom kollisjon mellom to biler i Rosenkranzgata lørdag. I tillegg ble en kvinne alvorlig skadet, skriver Drammens Tidende.

En ambulanse var involvert i ulykken, og mannen som døde var føreren av bilen som ble truffet av ambulansen.

To ambulansearbeidere ble kjørt til sykehus for sjekk, i tillegg til de to som pådro seg alvorlige og livstruende skader.

Ambulansen som var involvert i ulykken hadde også en pasient med på vei inn mot Drammen. Denne pasienten ble overtatt av en annen ambulanse, og kjørt til sykehus.

Omfattende skader

Vitner på stedet har forklart til politiet at ambulansen kom innover Rosenkrantzgata i venstre fil retning Drammen. Rett etter innkjøringen til Kiwi/Ligosenteret skal en liten personbil ha lagt seg ut i venste fil - foran ambulansen. Ambulansen kjørte da inn i bilen foran.

Detaljene i hendelsesforløpet er så langt ikke helt på det rene. Politiets innsatsleder på stedet Arne Guddal sier søndag til Drammens Tidende at det sto et dashbordkamera i ulykkesbilen.

– Vi gjennomgår informasjonen på videoen nå. Så langt er det ikke noe som tyder på at ambulanseføreren på noen måte kan lastes for det som skjedde, sier Guddal.

Operasjonsleder i Politiet i Sør-Øst, Rune Hunshamar opplyser til Drammens Tidende at det er for tidlig å fastslå hva som er hendelsesforløpet.

– Det gjenstår flere avhør og tekniske undersøkelser før man kan si noe endelig om hendelsesforløpet, sier Hunshamar.

Ambulanseføreren er ikke fratatt førerkortet etter hendelsen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.05.

Ifølge DTs reporter på stedet landet luftambulansen klokken 12.35.

Klokken 12.45 meldte politiet at tre personer er skadet, hvorav to alvorlig.

Livreddende førstehjelp

Politiets innsatsleder på stedet Arne Guddal sa lørdag til Drammens Tidende at i alt fem personer var involvert.

– Det er to ambulansearbeidere, som virker uskadd, men sjekkes på sykehus. Så er det en kvinne som er kjørt til traumemottaket, og en mann som det drives livreddende førstehjelp på nå. Han anses som kritisk skadet. I tillegg til det var det en pasient i ambulansen som var involvert i ulykken. Denne pasienten er også kjørt til traumemottaket, sa Guddal.

Livet til mannen med livstruende skader sto dessverre ikke til å redde.

Rundt klokken 14.00 kom veivesenets ulykkesgruppe til stedet.

Les mer om saken hos Drammens Tidende