Hopp til hovedinnhold


Alarmen har gått 30 ganger for Luftambulansen på Dombås i påsken – har tilbragt 25 timer i lufta

Fra lørdag i palmehelga til formiddagen mandag andre påskedag gikk alarmen 30 ganger ved Dombåsbasen til Norsk Luftambulanse skriver Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging).

Norsk Luftambulanses nye ambulansehelikopter. Illustrasjonsfoto: Luftambulansetjenesten HF
Fint vær betyr stor aktivitet i distriktet. Dette har vi merket med mange oppdrag, og lange turer med pasienter, oppsummerer dovringen Trond Vigerust som i mange år har vært redningsmann på legehelikoptrene til Norsk Luftambulanse.

Utrykning til 12 skadetilfeller

I påsken har han hatt vakt på Dombåsbasen sammen med pilot Ole Anders Listad, Ringebu, og lege Leif-Magne Nordby, Lillehammer. Av de totalt 30 henvendelsene legehelikopterbasen på Dombås fikk fra lørdag i palmehelga til formiddagen andre påskedag, ble 27 redningsoppdrag gjennomført.

– Vi hadde utrykning til 12 skader. 15 oppdrag hadde sammenheng med sjukdom. I tre av de 27 tilfellene løftet vi ut pasientene fra hytter som var langt fra nærmeste bilveg, opplyser redningsmann Trond Vigerust.

Lange turer

Etter sine mange år i selskapet føler han at det har vært en påskeuke med mange og lange turer med pasienter. Totalt hadde legehelikoptermannskapet vært i lufta i 25 timer fram til formiddagen mandag.

– Slik blir det når vi har ei påske med strålende vær, mange tilreisende og stor aktivitet i store fjellområder, kommenterer Trond Vigerust.

Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging).