Felles nødnett med Sverige

Når ambulansen i Østfold tidligere ble kalt ut til trafikkulykker på den andre siden av grensen, kunne de ikke få direkte kontakt med svenske kollegaer. Nå kan de enkelt kommunisere ved å bruke et ny felles tjeneste for nødkommunikasjon, NOSE ISI. Dette skriver Helse Sør-Øst.

Nødnett-terminaler. Foto: Geir Anders Rybakk Ørslien

Se også Ambulanseforum på Facebook: Video av offisiell åpning av NOSE ISI

NOSE ISI står for norsk-svensk grenseoverskridende kommunikasjon (ISI – Inter System Interface).
Systemet som nå er tatt i bruk i store deler av Norge og Sverige, er testet ut i grenseområdet Østfold – Västra Götalandsregionen over en lengre periode. Nå er systemet i full drift.

– Vi har utelukkende gode erfaringer med den nye tjenesten. Muligheten til å kommunisere i felles talegrupper med våre svenske kollegaer er viktig for å løse akuttmedisinske oppdrag og syketransport i fellesskap, til beste for pasientene, sier Fleming Widell, rådgiver i prehospital avdeling i Sykehuset Østfold.

Den nye tjenesten gjør det nå mulig for AMK-sentraler, ambulansepersonell og sykehus å snakke med hverandre i talegrupper på tvers av landegrensene, både i Nord-Norge, Midt-Norge og i Østfold.

– Det betyr at vi kan ha kontakt med ambulansene våre, samme hvor de befinner seg i Sverige, sier Merete Storli Tveit, avdelingssjef i prehospital avdeling i Sykehuset Østfold.

Les hele saken her

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.