Hopp til hovedinnhold


- Det ble rett og slett litt kjedelig, for det var bra vær hele tiden

Du har sikkert sett han på NRK serien 113 som går sin seiersgang på Norske tv-skjermer for tiden, skriver Nordlys.

Stig-Arne Hansen (55) er redningsmannen som aldri fryser (etter hans eget utsagn) og på toppen av det hele har han et telefonnummer som ender på 911. Det amerikanske nødnummeret.

Han er egentliog en ekte Magerøyværing. Han er nærmere bestemt fra Magerøyas perle, nemlig Nordvågen. Selv om han har vokst opp med naturen og havet som nærmeste og beste lekeplass, var ikke dette avgjørende for det yrket han har i dag.

Han startet ikke sin yrkeskarriere med å hjelpe mennesker i en ytterst sårbar situasjon.

Han er faktisk utdannet høyspentmontør og jobbet i mange år i Repvåg Kraftlag Sa her i Nordkapp.

- Dette var en veldig fin arbeidsplass og jeg savner av og til den tiden. Det er steike hyggelige folk i Repvåg Kraftlag, sier han som ikke er fremmed for å flytte hjem og gå tilbake til det «gamle» yrket når han pensjoneres som redningsmann om fem år.

Tok et karrierevalg

I 1990 tok han et karrierevalg og startet i ambulansetjenesten i Nordkapp.

- Der jobbet jeg til frem til 2000 når det ble ny anbudsrunde på ambulansetjenestene og jeg igjen byttet jobb. Det ble dermed en periode hvor jeg jobbet som instruktør på Havarisenteret i Honningsvåg og etter det dro jeg til Tromsø, forteller Stig- Arne Hansen.

I Tromsø begynte han igjen i ambulansetjenesten, en jobb han var i helt frem til 2006.

- Det er mange som jobber i ambulansetjenesten på bil og båt som ser på det å jobbe som redningsmann i luftambulansen som det ypperste dette yrket har å by på. Der er jeg helt enig. Dette er akuttmedisin hvor man jobber under press og får være mye ute. Dette er en fantastisk jobb.

Han jobbet i en periode på et halvt år i Norsk luftambulanse sør i vårt langstrakte land.

Les det hele hos Nordlys, men det krever innlogging