Hopp til hovedinnhold


Gammelt og uegnet. Doble vaktlag. Voksende befolkning. Derfor må Oslo universitetssykehus ha nye bygg

Det er stort engasjement rundt planene for videreutvikling av Oslo universitetssykehus. Sykehuset står i en særstilling: Det har lands- og regionsfunksjoner og fungerer som «bakvakt» for hele Norge i tillegg til å være lokalsykehus for store deler av Oslo, skriver theworldnews.net

De andre region- og universitetssykehusene i landet har hatt og har sine byggeprosjekter. Nå bør det være Oslos tur til å fornye bygningsmassen og øke kapasiteten. Det er viktig både for Oslo, regionen og resten av landet.
Målbildet er fastsatt: etablering av lokalsykehus på Aker og samling av regionsfunksjonene.

Gamle bygg

Det har pågått utredninger i mange år. Vi må nå konkretisere planene. Løsningene må ha faglig og økonomisk bærekraft.
Oslo universitetssykehus ble etablert i 2009. Det består av de to tidligere regionsykehusene Ullevål og Rikshospitalet/Radiumhospitalet, i tillegg til Aker sykehus. Sykehusbyggene i Oslo har en langt høyere gjennomsnittsalder enn andre sykehus i landet. De eldste er fra svenskekongenes tid.
Mange bygg er ikke egnet for moderne sykehusdrift. Det gjør hverdagen krevende for både pasienter, pårørende og ansatte. Befolkningen i Oslo vokser. Det er derfor stort behov for nye bygg.

Ikke bærekraftig i dag

Innen mange fagområder har Oslo universitetssykehus doble vaktlag, dobbelt opp med spesialressurser og dobbelt opp med avdelinger og kostbart utstyr. Verdifull kompetanse og knappe ressurser blir ikke brukt på en best mulig måte. Dagens organisering er ikke bærekraftig.
Les mer om fremtidig sykehusstruktur i hovedstaden her