Hopp til hovedinnhold


Livepodkast i Tromsø 26. februar

Hypotermi, et iskaldt redningsoppdrag, sepsis, en paramedisiners studentliv og 113-stjernenes ambulanseliv. Her er en nærmere presentasjon av programmet og gjestene på livepodkasten til Du puster for fort og Ambulanseforum på Prelaten i Tromsø. 
Sted: Prelaten Kro og Scene
Tid: 18-23. Dørene åpner kl. 18, programmet starter kl. 19.
Adresse: Sjøgata 12
Pris: Kr. 200/kr. 150 for studenter
Billetter: Via Tikkio her
Maks antall deltakere: 100
Et eventuelt overskudd av sponsor- og billettinntekter går til å drive podcasten Du puster for fort videre.
Fagforbundet og Medidyne er med og sponser arrangementet. 

Sjekk Facebookarrangement her
Norsk hypotermiforskning – i verdensklasse?
Linn Therese Hagen fullførte en masteroppgave om hypotermi til toppkarakter i fjor på studiet Prehospital Critical Care ved Universitetet i Stavanger.
Hun er med i MountainLab-miljøet som holder på med flere spennende forskningsprosjekter om hvordan hypotermi påvirker menneskekroppen, hvordan det er best å måle temperatur og hva som er mest effektivt når folk skal gjenoppvarmes.
Til daglig jobber hun som fagutvikler i Helse Bergens ambulansetjeneste. Hun har jobbet i ambulansetjenesten siden 2002, tok deretter sykepleierutdanning og vendte raskt tilbake til ambulanselivet igjen. Bacheloren ble et springbrett videre til master. Hva blir det neste?
Redning: Alene mot Barentshavet
28. desember 2018 var fjorten personer om bord på tråleren «Northguider» i Barentshavet da den gikk på grunn og tok inn vann helt lengst nordøst på Svalbard.
Det var 22 minusgrader og kraftig vind i området.
Arne Marius Pettersen var redningsmann på et av de to helikoptrene som reddet de 14 ut av livsfare den dagen. Vi blir med ham på jobb. Arne Marius har jobbet i ambulansetjenesten i åtte år, og som redningsmann på Sysselmannens redningshelikopter de siste fem årene.
113-stjerner med fynd og fag
Charles Aune-Lundberg er en av hovedpersonene fra NRKs dokumentarserie 113. Her får vi se ham både i nære møter med pasienter, lette stunder med gode kollegaer og han deler også en av sine tyngste livserfaringer i episode 8.
Charles er ambulansearbeider og fagutvikler på ambulansestasjonen i Tromsø, og AMK-operatør. Charles skal fortelle om hvordan man tenker hypotermi i praksis i ambulansehverdagen i Tromsø, hvordan de øver og hvordan dette henger sammen med oppdragshåndtering og arbeidsmiljø.
Robert «Ise fette kald» Olsen er på noen få uker blitt rikskjendis etter noen episoder av NRKs dokumentarserie 113. Egne strikkevotter med det nye vintermottoet er nå i produksjon. Robert tok sine første vakter i ambulansetjenesten for 30 år siden, og har både fagbrev og utdanning som akuttsykepleier.
Han jobber til daglig som ambulansearbeider på Finnsnes. Hvordan er det å ha et kamerateam på slep på jobb? I serien deler Robert også et av sitt livs vanskeligste øyeblikk. Hvordan var det å dele dette med hele Norge?
The up and comings
Fredrik Alfhei er paramedisinstudent i Tromsø og leder for studentforeningen TROPS (Tromsø prehospitale studentforening). TROPS samarbeider med TAMS som er den akuttmedisinske studentforeningen for medisinstudenter, og med PONS som er sykepleierne sin studentforening. Fredrik vil fortelle om forventninger til studiet, og hvordan paramedisinstudiet er bygd opp.
Lea Steinhovden studerte prehospitalt arbeid på OsloMet – storbyuniversitetet. Nå har hun jobbet i ambulansetjenesten i UNN litt over et halvår. Hun startet i jobb to uker etter at bacheloren var levert. Lea er fra Bergen og har jobba tre år som guide på Svalbard før hun begynte å studere. Hvordan var møtet med den prehospitale arbeidshverdagen etter endt utdanning?
Sepsis-prosjektet redder liv
Tidlig oppdagelse og behandling av sepsis har aldri hatt større fokus. UNN var den første ambulansetjenesten som tilbød pasienter antibiotika prehospitalt ved sepsis. En av nøkkelpersonene i satsingen vil fortelle om dette livreddende prosjektet i ambulansetjenesten og resultatene så langt. Ståle Bratland er seksjonsleder for fagenheten ved ambulansetjenesten UNN. Og vært sentral innen «tidlig» antibiotika ved sepsis hos UNN HF.