Luftambulanseselskapet Babcock har fått norsk driftstillatelse

Torsdag fikk Babcock Scandinavian AirAmbulance det synlige beviset på at selskapet har fått norsk driftstillatelse som flyselskap. Det skjedde under en høytidelig seremoni hos Luftfartstilsynet, skriver Vesterålen Online.

Les også: Brudd i forhandlinger mellom Babcock og ambulanseflyteknikere

– Dette er en gledens dag for selskapet vårt. I og med at vi skal overta driften av ambulanseflyene i Norge til sommeren, har vi etablert et norsk selskap og søkt om norske sertifikater. Nå har vi alt det formelle på plass, og det er vi svært glade for, sier sjef for flyoperasjonen i Babcock Scandinavian AirAmbulance, Hans Skog-Andersen i en pressemelding fra Babcock Scandinavian AirAmbulance.

Driftstillatelsen, eller et såkalt Air Operator’s Certificate (AOC), er en godkjennelse som gis av et luftfartsmyndighetene til operatøren av luftfartøy. Driftstillatelsen krever at operatøren har personell, utstyr, systemer og prosedyrer på plass for å sikre de ansatte og passasjene som for Babcocks del i hovedsak er pasienter og helsepersonell.

– Vi ønsker å drifte og bli inspisert av Luftfartstilsynet i Norge, som har solid erfaring med å føre tilsyn av flyoperatører på det norske kortbanenettet.

Babcock Scandinavian AirAmbulance har drevet luftambulanse i Skandinavia siden 2001. Andersen sier at et det har vært viktig å etablere et norsk selskap for å videreføre og utvikle kompetansen som er bygget opp i Norge gjennom mange år.

Babcock Scandinavian AirAmbulance er Nordens største luftambulanseselskap, og fraktet 14 000 pasienter i Sverige og Finland i fjor. 1. juli overtar selskapet ambulanseflytjenesten i Norge.

Les mer om saken hos Vesterålen Online

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.