Hopp til hovedinnhold


Glattkjøring: Politiet i Trøndelag og ambulansearbeiderne i Midt-Norge må kjøre til Hjerkinndammen på Dovrefjell for å finne trygg nok is

Klimaendringene er blitt en stor utfordring – nå er det bare Hjerkinndammen som er trygg nok for nødetatene, melder Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging).

– I lavlandet er det ikke lenger vassdrag med is vi kan stole på, sier politiførstebetjent Olav Skarsem.

Denne uken har kjøreinstruktørene i Trøndelag politidistrikt sammen med Helse Midt-Norge gjennomført glattkjøringskurs på Hjerkinndammen. Istykkelsen er 53 centimeter.

– Alle våre ønsker er innfridd

– Vi har tatt mange målinger. Her er vi i trygghet med ypperlige treningsmuligheter. Fin løssnø langs kantene, og ingen bulk! rapporterer kjøreinstruktørene Olav Skarsem og Svein-Helge Herrmann etter tre utbytterike dager på "fjellsjøen" 1000 meter over havet.

Det er Martin Hjerkind på Hjerkinn Fjellstue som har fått tillatelse til å brøyte bane for glattkjøringskurs på det som var den 700 dekar store flotasjonsdammen til gruveanlegget på Hjerkinn.

– Vi håper Hjerkinn blir stedet for våre framtidige kurs. Alle våre ønsker er innfridd i det som var et prøveprosjekt i vinter, sier Svein-Helge Herrmann som er kjøreinstruktør i Helse Midt-Norge. Totalt er det 36 ambulansearbeidere som vil få treningsmuligheter på Hjerkinndammen.

Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen (krever innlogging)