Laerdal Medical får prestisjefylt pris for «CPR Race»

Med en spilltilnærming til førstehjelp, ønsker Laerdal Medical å gjøre folk flest i bedre stand til å redde liv, skriver Aftenbladet.

Ambulanseforum konferanse 2018 på Thon Hotel Oslo Airport

Nå får Stavanger-selskapet utmerkelsen DOGA-merket. Den prestisjetunge utmerkelsen blir delt ut til Laerdal Medical torsdag ettermiddag på DOGA-dagen 2019 i Oslo.

– DOGA-merket løfter frem de beste prosjektene der design og arkitektur har bidratt til innovasjon og verdiskaping. Her ligger det mye samfunnsnyttig nyskaping til læring og inspirasjon til andre, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

– En svært god idé

Administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA), påpeker at dette er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter.

– Med CPR Race leverer Laerdal Medical livreddende design i ordets rette forstand. Jo mer motiverte vi er, desto mer lærer vi. Å ta spillelementer inn i førstehjelpsopplæring er derfor en svært god idé, sier han i pressemeldingen.

CPR Race er et spill eller en app hvor deltakerne konkurrerer om å få en bil i mål med å bare bruke hjertekompresjoner eller 30:2-kompresjoner på en Mini Anne HLR-dukke. Gjør du en god hjerte- og lungeredning vil bilen kjøre fort, gjør du det dårlig, vil den kjøre sakte. Deltakerne vil så få en poengsum når de kommer i mål, og vinneren blir kåret.

Én av 20 vil i løpet av livet være i en situasjon der de trenger ferdigheter innen hjerte- og lungeredning, ifølge Laerdal Medical.

Les mer om saken hos Aftenbladet

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.