Regjeringen avklarer: Nye SUS nektes tilgang på helikoptermilliarder

Justis- og beredskapsministeren nekter å punge ut for at nye og større redningshelikoptre skal kunne lande på Ullandhaug. Ap varsler ny runde i Stortinget, ifølge Stavanger Aftenblad.

Sea King lander. Illustrasjonsfoto: Morten Holm

Tidligere: Staten nekter å betale landingsplass

Nytt sykehus planlegges innen 2023 med landingsplass tilpasset Norges nye redningshelikopter, AW101.

Helse Stavanger har søkt om å få bruke 40 millioner til dette ved Nye SUS, men staten nekter.

Torstein Tvedt Solberg (Ap) tok i forrige uke opp saken med justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp), og viste til at Stortinget har satt av midler for å tilpasse landingsforhold ved sykehusene.

For da Stortinget bestilte nye redningshelikoptre for 16,8 milliarder kroner i 2011, ble det satt av penger til tilpasninger ved sykehus.

Høyere vekt, støy og vindtrykk fra rotorene var blant faktorene som kunne forringe landingsmulighetene.

«Kan statsråden avklare hvorfor regjeringen vil gi 40 millioner kroner til å utbedre landingsplass ved gamle SUS som fraflyttes om få år, fremfor å bruke de avsatte midlene til landingsplass ved nye Stavanger sykehus?» spurte Solberg.

Mandag kom svaret. Wara viser til at Stortinget, da helikopteranskaffelsen ble behandlet, vedtok at det kan gjennomføres infrastrukturtiltak som tilpasninger av landingsmulighetene «ved sykehus som benyttes av dagens redningshelikoptre».

«Landingsplasser ved nye sykehus, slik som Stavanger universitetssjukehus på Ullandhaug, er ikke omfattet av ansvarsområdet for denne anskaffelsesprosessen», skriver Wara.

Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.