Hopp til hovedinnhold


Helikopterlandingsstrid i Stavanger til Stortinget

Nye SUS får ikke bruke statlige penger myntet på å ta imot nye redningshelikoptre. – Hårreisende, tordner Arbeiderpartiet, ifølge Stavanger Aftenblad.
Bakgrunn: Staten nekter å betale landingsplass for nytt redningshelikopter ved SUS
Dermed får ikke Helse Stavanger disponere 40 millioner kroner til formålet i det nye sykehusprosjektet.
Argumentet til Justis- og beredskapsdepartementet (JD) er at landingsplasser ved nye sykehus ikke omfattes av prosjektet for de nye redningshelikopterne (NAWSARH). Saken er avklart med Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), ifølge JD.
Kort fortalt kan eksisterende sykehus få støtte for å utbedre landingsforhold, mens nye sykehus nå altså kan glemme det.

– Regjeringen må rydde opp

– I beste fall er de firkantet i sin tolkning av regelverket. I verste fall er de bare imot og vil spare penger ved å si nei til et forslag som komme pasienter og regionen til gode til de nye helikoptrene kommer. Nå forventer jeg at regjeringen rydder opp, sier Torstein Tvedt Solberg (Ap).
Helse Stavanger fikk først vite om avslaget via Aftenbladet. Nå tvinges justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) på banen.
Solberg forberedte tirsdag et skriftlig spørsmål som statsråden plikter å svare på innen seks virkedager.

Ukjent prislapp for Sykehus-Norge

Aftenbladet har etterspurt opplysninger om kartlegging og kostnadsberegninger av utbedringsbehov ved de enkelte sykehus i Norge.
JD har svart at det er for tidlig å si hvor mye dette i sum vil koste og ved hvor mange sykehus det må gjøres større eller mindre utbedringer.
Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad