Sykehuset Innlandet hjelper 2.500 mennesker hver dag

Selv om Sykehuset Innlandet sliter med dårlig økonomi og treg framdrift når det gjelder nytt hovedsykehus, er det hjelp å få, melder Østlendingen.

Sykehuset Innlandet har et årlig budsjett på over åtte milliarder kroner. Totalbudsjett for 2018 er på 8,7 milliarder kroner. Hvis det blir et overskudd, blir disse pengene brukt til investeringer i medisinsk-teknisk utstyr, bygninger, ambulanser og IKT.

Problemet inneværende år er at det ligger an til underskudd i stedet for et overskudd på 100 millioner kroner, som det i utgangspunktet ble budsjettert med.

Hvert døgn er i gjennomsnitt 916 pasienter innlagt på Sykehuset Innlandet. 630 av dem behandles på somatiske sykehus, 215 innen psykisk helsevern, 28 innen psykisk helsevern for ungdom og 43 innenfor tverrfaglig spesialisert rusbehandling.

52 ambulanser i beredskap

Divisjonsdirektør Lilleengen Beitdokken opplyser videre at 52 ambulanser er i beredskap og at de til sammen har 170 oppdrag og kjører i gjennomsnitt 11.456 kilometer hvert døgn.

AMK-sentralen mottar 111 nødanrop og 346 andre samtaler hver døgn.

Det blir gitt 12.663 analysesvar på blodprøver og utført 853 mikrobiologiske analyser.

Sykehuset Innlandet har avdelinger en rekke steder. Det er somatiske sykehus i Elverum, Hamar, Lillehammer, Gjøvik, Tynset og Kongsvinger og psykiatriske sykehus på Sanderud og Reinsvoll. I tillegg kommer blant annet flere dagpsykiatriske sentre, barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikker og avdelinger for habilitering og rehabilitering.

Les mer om saken hos Østlendingen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.