Forslag: Spesialambulanser skal lede arbeidet ved terrorangrep

SVERIGE: Landstinget skal bevilge 40 millioner kroner årlig på tre spesialiserte ambulanser med oppdrag å lede redningsarbeidet ved større hendelser, som for eksempel terrorangrep.

Se også pressemeldingen til Stockholm Läns Landsting

Det er inneholdet i et forslag fra Stockholms läns landsting.

– Stockholm skal styrke beredskapen for alvorlige hendelser og trusler. Stora ulykker, giftutslipp, trusler om terror og andre alvorlige hendelser krever et tydelig ledelsesansvar. Tidligere har visse vanlige ambulanser hos ulike tjenester hatt beredskap for ledelsesansvar. Med tre særskilte ledelsesambulanser får vi mer spesialiserte enheter – og det er en spisskompetanse som trengs ved truende og komplekse situasjoner, sier Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd.

– Våre nye ledelsesambulanser skal ha høy kompatense og utrustning for å klare oppdraget. En spesialsykepleier og en ambulansearbeider med særskilt utdanning for ledelsesoppdrag skal bemanne ledelsesambulansene, sier Anna Starbrink (L), ifølge News Cision.com.

Prehospital helseledelse

Ambulansetjenesten i Storstockholm AB (Aisab, et landstingseid aksjeselskap) foreslås å få oppdraget for prehospital særskilt helseledelse i Stockholms län. Ambulansetjenesten drives i dag av flere aktører i sju geografiske områder i länet. Tidligere har seks av deres ambulanser også hatt beredskap for å kunne være ledelsesenhet når det trengs. Nå samles oppdraget i en særskilt avtale, med særskilte kjøretøyer og særskilt utdannet personell.

Avtalen skal gjelde fra 31. januar 2019, med en torårig avtaleperiode og mulighet til to forlengninger, altså muligens fram til 31. januar 2025.

Det rapporterer Dagens Nyheter (krever innlogging) og News Cision.com

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.