Hopp til hovedinnhold


Politiet hadde en klar beskjed til Forsvaret dagen etter stor ulykke på fylkesvei i Tydal

Fire amerikanske soldater ble sendt til sykehus etter å ha vært involvert i en omfattende ulykke på fylkesvei 705. Dagen etter ringte politiet med en klar anmodning til Forsvaret, skriver Adressa (krever innlogging).

Totalt 16 personer var involvert i ulykken på fylkesvei 705 ved Langsvola på fjellet mellom Tydal og Røros tirsdag ettermiddag. Til sammen ble fire amerikanske soldater sendt til sykehus, hvorav to ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital.
– Vi har vært i kontakt med sykehuset, og alle ble utskrevet relativt raskt. Det er snakk om lettere personskader, forteller Annar Sparby, seksjonsleder for etterforskning ved politiet i Værnesregionen.
Den første meldingen om ulykken ble registrert klokka 15.24 tirsdag ettermiddag. Politiet opplyste at det var totalt åtte kjøretøy i en militærkolonne som var involvert i ulykken. Forsvaret skriver i en pressemelding at det var fire kjøretøy fra 51st Composite Truck Company (U.S. Army). Kjøretøyene var på vei til Kongens Gruve i forbindelse med Nato-øvelsen Trident Juncture.
– De er nok ikke vant til å kjøre på snø. Vi mistenker at det var vanskelige værforhold som førte til ulykken, sier Sparby.
– Det første kjøretøyet bremset, og så har kjøretøyet bak kjørt inn i bakenden på det første, og så har kjøretøy nummer tre svingt unna og havnet i grøfta. De andre kjøretøyene har deretter sklidd eller bremset inn i denne situasjonen, forklarer Sparby til Adresseavisen.
Seksjonslederen legger ikke skjul på at det allerede har vært registrert en god del ulykker i forbindelse med Trident juncture. Han opplyser at politiet ringte Forsvaret dagen etter den omfattende ulykken på fylkesvei 705. Politiet kom med en klar og tydelig oppfordring.
– Vi ønsker at offiserer skal kvalitetssikre disse militære kolonnene. Det må være kvalifiserte sjåfører og kjøretøy som er riktig skodd. Vi må forsikre oss at Forsvaret tar dette på alvor. Vi ønsker ikke en rekke trafikkuhell fremover, forteller Sparby.
Les mer om saken hos Adressa (krever innlogging)