Gratulerer så masse med dagen!

21. september feirer vi ambulansepersonellets dag i Norge. 

Denne fine gjengen fant vi på Ranheim stasjon i går (f.v.) Ellen Nikoline Haugrønning, Silje Sandvik, Michel San-Martin og Line Frengen. Foto: Live Oftedahl

Dette er en dag hvor det er lov å være ekstra stolt over den viktige jobben ambulansetjenesten gjør i samfunnet 365 dager i året 24 timer av døgnet!

Malene Nordli, andreårslærling ved St. Olavs hospital gjør en nevrologisk undersøkelse i nasjonalt ambulansemesterskap 2018 arrangert av EMS Norway.
© Fredrik Naumann/Felix Features

Fagforbundet benytter anledningen til å si noe om beredskapen i landet:

«Flere plasser i landet har den akuttmedisinske beredskapen blitt redusert, ambulansestasjoner nedlagt eller den generelle beredskapen redusert. I de fleste kommuner i landet kommer ikke ambulansen innen de veiledende tidsfrister som er satt.

Dette skjer samtidig som kommuner blir større og helsetilbud blir sentralisert. Fagforbundet står på innbyggernes side når det gjelder å opprettholde trygghet. Vi vil gjøre det vi kan for at det akuttmedisinske tilbudet ikke reduseres og at alle skal ha en mulighet til å møte helsepersonell med god kompetanse når behovet er der,» skriver de i et innlegg i dag som blant annet er gjengitt i Frolendingen.

Traumecase på nasjonalt ambulansemesterskap 2018 arrangert av EMS Norway. Studentlaget fra OsloMet gjør klar til å trykklaste en trykkpneumotoraks.
© Fredrik Naumann/Felix Features

Ambulanseforbundet i Delta gratulerer og oppfordrer sine medlemmer til å laste ned og henge opp en plakat. 

– Vi håper at så mange som mulig har tid til å markere at det er ambulansearbeidernes dag 21. september. Ambulansearbeiderne gjør en formidabel innsats hver dag og fortjener litt ekstra oppmerksomhet denne dagen, sier leder av Ambulanseforbundet, Ola Yttre.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.