Hopp til hovedinnhold


Sivilforsvarets innsats knuste alle rekorder: – Jeg er stolt og takknemlig

Mens de fleste nøt solskinnsdager og varme badetemperaturer i sommer, kjempet Sivilforsvaret mot flammene i sørøstlandets skoger, skriver Tønsbergs Blad.
Rekordvarmen i sommer førte til ekstrem tørke over hele Sør-Norge. Knusktørr vegetasjon økte skogbrannfaren dramatisk, og beredskapen til nødetatene var i høygir.
Sivilforsvaret bidro også i slukkingen av skogbranner over hele Norge i juli – det satt ny rekord.

Etter rekordvarmen er nemlig tallenes tale klar: Sivilforsvaret deltok i juli i over 100 innsatser, med 3.000 tjenestepliktige og ansatte som utførte over 54.000 innsatstimer, opplyser Sivilforsvaret i en pressemelding.

Til sammenligning hadde Sivilforsvaret 45.000 arbeidstimer i hele 2017.

– Jeg er stolt og takknemlig for innsatsen som tjenestepliktige kvinner og menn og fast ansatte i Sivilforsvaret har lagt ned i forbindelse med alle skogbrannene i sommer. Jobben de har gjort med å støtte brann- og redningsvesenet har bidratt sterkt til slokkingen av svært mange skogbranner, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

Nesten ni av ti oppdrag har vært skogbranner. De største innsatsene har vært i Telemark, Aust-Agder og i Finnmark, i tett samarbeid med brannvesenet.
Til tross for ferieavvikling for ansatte og tjenestepliktige, fikk beredskapsetaten stablet et solid mannskap på beina for hver skogbrann ved å flytte tjenestepliktige på tvers av sivilforsvarsdistrikter og fylkesgrenser.
Les mer om saken hos Tønsbergs Blad