Hopp til hovedinnhold


St John ambulanse knytter kontakt mellom pasienter med falltendens og forebyggende tjenester i New Zealand

Uansett hvor de bor kan eldre pasienter som har falt, eller har risiko for å falle, bli satt i kontakt med lokale tjenester som kan forebygge fremtidige fallulykker, skriver St John ambulanse i New Zealand.
Fallulykker er den mest vanlige årsaken til skader hos eldre pasienter som St Johns rykker ut til. De håndterer 34.000 slike hendelser hvert år.
St Johns nasjonale pasientforløpsleder Kris Gagliardi sier at ambulansepersonell er øynene og ørene til helsetjenesten, og at de er i en unik posisjon til å samarbeide med mennesker i hjemmet deres for å identifisere mulige feller og farer.
Vi ønsket å gi personellet vårt muligheten til å gripe inn gjennom å legge til noen nyvinninger i vår elektroniske pasientjournal (ePRF). Personellet kan nå henvise eldre pasienter til tjenester som kan forebygge fall. Dette som en del av ‘Falls Prevention Pathway-prosjektet’ i New Zealand.
“Vi ruller nå ut prosjektet nasjonalt, og har mer enn 400 pasientkontakter hver måned. Vi hjelper disse pasientene til å unngå fremtidige fall. Dette letter trykket på viktige ambulanse- og sykehusressurser” sier Gagliardi.
Du kan lese mer om prosjektet her