Dømt til fengsel for å ha gått til angrep på ambulansepersonell og politi

En mann i 30-årene er dømt til 35 dagers ubetinget fengsel i Nord-Gudbransdal tingrett for vold mot politiet og ambulansepersonell etter en fest på Otta i fjor vinter, skriver GD (krever innlogging).

Viste rumpa

Mannen skal ifølge dommen fra tingretten ha vært på en privat fest hvor han inntok store mengder alkohol. Allerede før han ankom festen skal han ha drukket i alle fall en halv literflaske med sprit. På festen skal mannen ha kledd av seg til bar overkropp, videre dro han ned buksa og viste rumpa, før han ødela to glass ved å velte seg over et bord. Han skal også ha styrtet en halv flaske med sterk vin før han forlot festen.

Ifølge personen som arrangerte festen skal tiltaltes oppførsel ikke ha vært hyggelig, og det ble bestilt en taxi for å få han ut. Etter at tiltalte forlot festen ble han funnet utendørs i snøen i en annen gate. Der ble mannen tatt inn i en privat bolig og ambulansepersonell ble tilkalt.

Ambulansemannen som kom inn i boligen så at den tiltalte ble holdt fast på gulvet, etter at han hadde knust en vase og prøvd å kaste noe mot TV-en i den aktuelle boligen.

Truet med å drepe politiet

Tiltalte skal på ny ha blitt aggressiv og begynt å slå rundt seg da ambulansemannen dukket opp. Etter å ha blitt geleidet ut på gårdsplassen, begynte mannen i 30-årene å slå etter ambulansemannen. Han spyttet også mot vedkommende, og traff han i hodet og delvis ansiktet.

Etter opptrinnet på gårdsplassen gikk mannen nedover gaten, men ble stoppet av politiet. Han ble da frivillig med ambulansen til legekontor på Otta for videre undersøkelser. Der ble han på nytt helt vill, og begynte å slå rundt seg og sparket mot de to politibetjentene, som han også truet med å drepe, før han kom med en rekke andre grove bemerkninger.

Legen som undersøkte mannen konkluderte med at han var kraftig beruset av alkohol, men han ble klarert for arrest. Da han ble kjørt til sentralarresten på Hamar gjorde han flere forsøk på å skalle og spytte på politibetjenten som satt i bilen med tiltalte under transporten.

Ifølge dommen forklarte politimannen i retten at biltransporten mot Hamar var den verste han hadde opplevd, og politiet så seg nødt til å tilkalle forsterkninger som møtte dem på Øyer.

Straffelovens paragraf 20 andre ledd slår fast at bevissthetsforstyrrelse som er en følge av selvforskyldt rus ikke fritar for straff.

Les hele saken hos GD (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.