Ber Høie gå for delvis virksomhetsoverdragelse

I et møte med helseminister Bent Høie (H) nylig la stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt (Frp) fram sin bekymring for den pågående jobben rundt båtambulanseanbudet i regi av Finnmarkssykehuset, melder Altaposten (krever innlogging).

Loppa legeskyssbåter AS har anbudet per nå, men det ligger i kortene at de vil utfordres i den kommende anbudsrunden.

Strifeldt har gitt klar beskjed om at alt må gjøres for å beholde lokalkunnskapen:

– Jeg mener vi må få på plass en delvis virksomhetsoverdragelse i anbudet, slik at de som jobber på båtene i dag får bli med dersom det blir bytte av operatør. Lokalkunnskapen til de som jobber på legeskyssbåten er helt essensiell, mye viktigere enn i luftambulansetilbudet, sier Strifeldt og utdyper:

– I luftambulansen begrenser lokalkunnskapen til at flyverne må kunne lande og lette på alle de forskjellige flyplassene, pasientene kjøres med ambulanse helt fram til flyet. Mannskapet på legeskyssbåtene må ikke bare ha oversikt over hvor de kan gå med båten for å komme fram til kai, men de må også kjenne forholdene og befolkningen på land. Kanskje skal de frakte en pasient som ligger et sted langt inne på land, som må hentes ned med scooter eller bil. Da må de vite hvem de kan ringe som kan hjelpe dem med å få pasientene fraktet ned til kaia. Denne lokalkunnskapen er særdeles viktig i båtambulansen, mener Strifeldt.

Ministeren var enig

Han forteller at ministeren i møtet ga uttrykk for at han var enig i at lokalkunnskap er særs viktig i denne saken.

Les mer om saken hos Altaposten (krever innlogging)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.