Ambulansetjenesten i Sykehuset Telemark bidrar i behandlingen av sepsis

Det er viktig å komme i gang med tidlig behandling ved mistanke om sepsis. Derfor får ambulansearbeiderne ved Sykehuset Telemark opplæring i bruk av antibiotika for disse pasientene, melder Sykehuset Telemark på sine nettsider.

IV-inngang er viktig ved mistanke om sepsis. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Prosedyrene er ferdige og opplæringen har kommet i gang, og innen sommeren skal den nye prosedyren være innført i hele Telemark.

– Her er Telemark tidlig ute, og jeg vet ikke om andre helseforetak enn Sykehuset Innlandet som gjør det samme, sier spesialrådgiver i Akutt- og beredskapsklinikken, Helge Olsen.

Å avdekke og behandle sepsis (blodforgiftning) er særdeles viktig fordi dødeligheten er høy. I Norge dør hver femte pasient som får sepsis.

Ambulansearbeiderne vil samarbeide tett med legene i akuttmottaket, og ved mistanke om sepsis skal de teste pasienten. Hvis testen viser stor sannsynlighet for sepsis, skal de ta en blodkultur av pasienten før de setter i gang antibiotikabehandling.

Ambulanseforum skriver i nr. 2 2018 om at Universitetssykehuset i Nord-Norge starter med antibiotikabehandling i ambulansene.

Les hele saken hos Sykehuset Telemark

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.