Bygger sin første ambulansebåt

Gulenskyss AS i Eivindvik har signert byggekontrakt med Maritime Partner AS i Ålesund, angående leveranse av en ambulansekatamaran i mars 2019, melder Maritimt.

Gulenskyss har ansvaret for ambulansebåtdrift i Helse Fonna. Båten Maritime Partner skal bygge, blir stasjonert på Sunde i Kvinnherad og skal være i drift i Sunnhordlandsbassenget fra 1. april 2019.

Dette er den mest trafikkerte ambulansebåtstrekningen i Norge, med om lag 1500 oppdrag i året. Gulenskyss har kontrakt på drift av ambulansebåten i seks år, med opsjon på 2 år + 2 år.

Fartøyet har en lengde på litt over 20 meter og en toppfart på 30 knop. Den har kapasitet på 11 passasjerer og to pasienter, forteller Sysla.

Designet av Berserk
Fartøyet er tegnet av Berserk Design AS på Stord. I prosessen har det vært stort fokus på effektiv, trygg og komfortabel pasienttransport under varierende tidevannsforhold og forskjellige kaier, står det i en pressemelding fra byggeverftet.

Fartøyet skal bygges i komposittmaterialer, noe som gir god finish, lang holdbarhet og lav vekt.

– Vi ser på dette prosjektet som en inngangsbillett til det norske ambulansebåtmarkedet, og ser fram til flere konkurranser som er under oppseiling, sier områdesalgssjef Rune Midtkandal.

Les hele saken og se bilde hos Maritimt oSysla

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.