Hopp til hovedinnhold


– For en fantastisk gave

– Hjelpekorpset har gått til anskaffelse av en beredskapsambulanse, samt byttet inn to snøscootere med nye. Vi søkte «lokalbanken» om litt støtte til innkjøpene, og jeg fikk litt hakeslipp nå, forteller han N247.
I eposten skriver banksjefen at vi får et tilskudd på 125.000 til innkjøpene. Det var det beløpet vi søkte, men trodde aldri vi skulle få full pott. For en gave å få midt i påskeuka, sier administrativ leder i Søgne Røde Kors Hjelpekorps, Tom Erik Dønnestad til N247 tirsdag.

To bytter
Han forteller videre at hjelpekorpset har byttet ut to Yamaha Viking med to nye Ski Doo Skandic snøscootere. Dette er arbeidshester som hjelper oss stort i tjenesten, fortsetter Dønnestad.
- Vi har for første gang montert vinsj på scooterene for å hjelpe oss selv når vi setter oss fast, men også hvis vi må hente opp folk fra vanskelig tilgjengelig sted som en ekstra sikring. Scooterene er i bruk hyppig, og vi er desidert det hjelpekorpset i Agder som har størst aktivitet og antall pasienter gjennom vinteren, forteller han.
Nyskapning
Dønnestad sier videre at beredskapsambulansen er en nyskapning som kom gjennom den nye nasjonale akuttforskriften.
- Her har vi inngått en driftsavtale med Prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus som gjør at vi har et faglig grunnlag for å drifte bilen på de typer oppdrag der man kan klare seg uten avansert medisinsk behandling. Alle ambulanser i Røde Kors skal nå være uniformert slik vår bil er. Med et totalt antall på cirka 60 ambulanser i landet utgjør dette og et solid bidrag til beredskapen i samfunnet.

Les mer om saken hos N247