Samarbeider for å gi barn i ambulanse trygghet

Fem losjer i Hedmark samarbeider for at Bamsen «Oddbjørn» skal gi barn trygghet i situasjoner der de er involvert i hendelser hvor ambulanse må hente enten barnet selv eller pårørende, skriver Hamar Dagblad.

Det er de fem Odd Fellow logene: Maud, Kirsten Flagstad, Eystir, Heidmork og Hermann Anker som samler inn penger slik at alle ambulansene i Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark kan ha slike bamser til utdeling.

Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark omfatter ambulansestasjonene i: Moelv, Hamar, Elverum, Rena, Åsnes, Trysil og Drevsjø. Totalt kjøres det over 20.000 oppdrag i Midt Hedmark per år.

– Det er veldig hyggelig og fint å kunne dele ut slike bamser i situasjoner som er vanskelig for barn. Det er heldigvis ikke ofte vi har med oss småtasser, men det skjer jo, sier Per Morten Ropphaugen, områdekoordinator for Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark.

– «Oddbjørn» har vært et etterlengtet «redskap» som vi kan benytte oss av med barn som pasient eller pårørende. Vi som skal hjelpe og gi rett behandling i vanskelige situasjoner, kan bruke Oddbjørn til å opparbeide den tilliten til barnet som vi trenger, sier Ropphaugen.

Han forteller at det vil ligge to bamser i hver ambulanse til enhver tid, og at de på Hamar har hatt disse i bilen siden nyttår.

Les mer om saken hos Hamar Dagblad

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.