Bannerannonse

Onsdag ringte tre barn AMK så mange ganger at politiet måtte kontakte foreldrene deres

– Barn som tulleringer til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og politiets nødtelefon er et tilbakevendende problem, forteller operasjonsleder ved politiet i Telemark, Vidar Aaltvedt, til Dagbladet.

«I kveld ringte tre barn i 10-års alderen til AMK så mange ganger at operatørene ble forstyrret, og som igjen fører til svekket beredskap», skriver politiet i Telemark i en twittermelding onsdag kveld.

Forekommer i helgene
– Det forekommer ofte i helgene, og forholdsvis tidlig på lørdag og søndag morgen. Det går an å tenke seg her at barna får en mobiltelefon å leke seg med for at foreldrene kanskje kan få sove litt lenger. Det de ikke tenker på, er at det er fullt mulig å ringe nødetatene, sier operasjonslederen.

Onsdag kveld fikk politiet kontakt med foreldrene til de tre barna som forstyrret operatørene på AMK. I andre tilfeller kan det ende med et besøk fra politiet.

Aaltvedt deler opp barna som tulleringer i to kategorier: Barn som ikke forstår hva de driver med, og de som tulleringer på nattetider. Han har inntrykk av at det første er det som skjer mest.

– Jeg har ikke sikre tall, men jeg vil si at her i Telemark merker politiet slik tulleringing mellom fem og ti helger i året. AMK opplever sikkert det samme, vil jeg tro.

Les mer om saken hos Dagbladet

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.