Bannerannonse

Studenter var øvingsdukker på kriseøvelse

I flere dager fikk OsloMet-studenter være med på kriseøvelse med Heimevernet og spesialtrente sykepleiere – som pasienter, skriver Khrono – OsloMet sin avis.

De siste ukene har studenter fra sykepleie- og paramedic-utdanningene ved OsloMet sminket seg opp og kledd seg ut som skadede personer.

De har vært med på en omfattende øvelse som har foregått på Akershus festning i Oslo de siste ukene. Flere spesialtrente sykepleiere og folk fra Heimevernet har deltatt på øvelsene, Som forberedelse på å bli sendt til katastroferammede områder.

— Det er en fantastisk mulighet for studentene å lære fra erfarne sykepleiere, samtidig som de får være med på å teste et helt nytt konsept som kommer til å kunne hjelpe mange kriserammede mennesker, sier Carl Robert Christiansen, universitetslektor ved paramedic på OsloMet.

Det nye konseptet og øvelsene er i regi av verdens helseorganisasjon(WHO) og er et resultat av at WHO og EU så seg for dårlig rustet til Ebola-krisen i 2014. Med hjelp fra studentene ved OsloMet har nå kriseteamet blitt godkjent av WHO og er klare til å reise når krisen rammer.

Les mer om saken hos Khrono

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.