Bannerannonse

Brannmenn som første assistanse ved hjertestans

​DANMARK: Hovedstadens Beredskab og Region Hovedstaden inngår et nytt samarbeid, slik at brannmenn kan sendes til hjertestans og yte livreddende førstehjelp sammen med ambulansene, skriver Region Hovedstaden i en pressemelding.

Når det dreier seg om hjertestans er tid den altavgjørende faktoren. Det er helt fundamentalt at hjelpen kommer frem så hurtig som muligt, slik at det kan startes livreddende førstehjelp.

Derfor har Region Hovedstaden og Hovedstadens Beredskab inngått et samarbeide slik at brannmannskaper kan bli sendt ut til hjertestanspasienter, hvis det vurderes at de kan være der raskere enn ambulansen.

Da vil Hovedstadens Beredskab sende et brannkjøretøy med first responder-utdannede brandfolk, som vil sikre den livreddende førstehjelp, til ambulansen er framme.

– Vi har allerede gode overlevelsesresultater i Region Hovedstaden og også korte responstider for ambulanser med utrykning, men vi vet fra de andre regionene og våre samarbeidspartnere i utlandet, at et samarbeide med brann- og redningstjenestene kan være med på å redde flere liv, sier regionsrådsformann Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsetter:

– Vi har allerede et godt samarbeid på ambulanseområdet, derfor er jeg selvfølgelig glad for at vi med dette samarbeidet kan gjøre det enda bedre.

Hovedstadens Beredskab har allerede hjertestartere på samtlige operative kjøretøyer, og alle operative medarbeidere er utdannet i å yte den nødvendige førstehjelp. Utover dette har mange av brannfolkene også ambulansekompetanse.

I første omgang iverksettes ordningen som en forsøksordning i løpet av første halvår 2018.

Les mer om saken hos Region Hovedstaden

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.