Bannerannonse

Undersøkelseskommisjonen til Stavanger

For å lære av alvorlige hendelser og forebygge fremtidig svikt etablerer regjeringen en egen undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten. Kommisjonen skal plasseres i Stavanger, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding. 

– En uavhengig undersøkelseskommisjonen vil gjøre helse- og omsorgstjenesten enda bedre og tryggere for pasientene. Jeg er glad for at kommisjon skal plasseres i Stavanger. Her er det gode muligheter for å rekruttere og samarbeide med fagpersoner som har spisskompetanse innenfor dette fagfeltet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Viktige kompetansemiljøer vil blant annet være Universitetssykehuset og forskningsmiljøet på Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten ved Universitetet.

– Stavanger har et stort akuttsykehus med et robust fagmiljø og de fleste funksjoner og spesialiteter. Universitetet har et verdensledende forskningsmiljø på pasientsikkerhet. Dette vil være viktige samarbeidspartnere. Jeg tror også kommisjonen kan hente lærdom fra oljebransjen. Petroleumstilsynet er lokalisert i Stavanger, og har flere likhetstrekk med undersøkelseskommisjonen både når det gjelder arbeidsform og kompetanse, sier Høie.

Spesielt pårørendegrupper har etterlyst en undersøkelseskommisjon for å få mer kunnskap om de sammensatte årsakene til uønskede hendelser.

– Fordi en undersøkelseskommisjon ikke har som mål å vurdere skyld og ansvar, kan den også bli møtt med større åpenhet. Dette kan bidra til at saken blir bedre opplyst, sier Bent Høie.

Regjeringen har i statsbudsjettet foreslått 20 millioner til etablering og drift i 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.