Hopp til hovedinnhold


Gjennomgang av basestruktur for luftambulansehelikopter

Helse Sør-Øst RHF og de tre andre regionale helseforetakene gjennomgår nå basestrukturen for luftambulansetjenesten i Norge, melder Helse Sør-Øst på sine nettsider.

Helse- og omsorgsdepartementet har gitt de regionale helseforetakene i oppdrag å gjennomgå den nasjonale basestrukturen. Av årets oppdragsdokument fremgår det at prosjektering av luftambulansebase i Innlandet må inngå som en del av de regionale helseforetakenes samlede gjennomgang av basestrukturen og at gjennomgangen utgjør et beslutningsgrunnlag om luftambulansebase i Innlandet.
Innlandet vi få en særskilt plass i utredningen i tråd med føringene fra myndighetene.
Det skal utføres en nåsituasjonsanalyse ved hjelp av empiriske data og en skal beskrive geografiske områder sin måloppnåelse innenfor/utenfor responstid.
Videre skal det gjøres analyser av fremtidig behov. Prosjektet kan foreslå opprettelse, nedleggelse eller flytting av inntil to luftambulansebaser.
Til nå har prosjektgruppen i hovedsak jobbet med å fremskaffe data og å få på plass nåsituasjonsanalysene, samt drøftet hvilke problemstillinger en står ovenfor knyttet basestrukturen i Norge.
Inneværende uke avholder prosjektgruppen dialogmøter med stiftelsen Norsk Luftambulanse, og hovedredningssentralen i Sør- og Nord-Norge.
I statsbudsjettet for 2017 har Stortinget bedt regjeringen komme tilbake til Stortinget med egen sak om basestrukturen for luftambulansen i Norge.
Les hele pressemeldingen hos Helse Sør-Øst