Bannerannonse

Gir 2,1 millioner til blålysprosjekt

– Dette burde vi vel egentlig gjort før valget, spøker fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap), ifølge Avisa Nordland.

Illustrasjon: Elin Horn.

Fylkesrådet i Nordland kom med en gavepakke til Samlok Nord i Bodø fredag. De sponser nemlig deres nye prosjekt «Fra Samlok til samvirke» med 2,1 millioner kroner.

– Nordland fylkeskommune mener det er viktig å ta Samlok et hakk videre. Bygge stein på stein der vi allerede er gode, bli enda bedre og tiltrekke oss enda flere miljø, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap)og erkjenner med humor:

– Dette burde vi vel egentlig kommet med før valget.

  • Samlok Nord samler operasjonssentralene til politiet, brannvesenet og akuttmedisinsk nødsentral.
  • Samlok Nord ble åpnet av justisminister Per-Willy Amundsen 6. juni i år.

Prosjektet som Samlok har bedt om penger til, er todelt. Men millionene fra fylkesrådet skal i hovedsak gå til å finansiere en treårig prosjektstilling, som skal operere i grensesnittet mellom kommune og stat.

– Vi er svært takknemlig for at fylkeskommunen setter dette på dagsorden slik at vi får en dedikert person som bare skal jobbe med samvirke og utvikling av tjenesten Samlok, beskriver brannsjef Per Gunnar Pedersen.

Og utdyper:

– Denne personen skal få oss til å jobbe bedre sammen. I tillegg vil en viktig oppgave bli utvikling av felles prosedyrer, kompetanseprogram og felles lederutvikling. Samt deling av de erfaringene vi gjør oss med andre.

I tillegg blir følgeforskning et nøkkelord. Og Samlok har allerede vært i dialog med forskermiljøer både i Bodø og i Tromsø.

I tillegg skal Samlok jobbe med å få innpass i nasjonale innovasjonsprosjekter som for eksempel mottak av nødmeldinger fra døve. Og om nye nasjonale funksjoner og oppgaver på området kan legges til Nordland.

Les mer om saken hos Avisa Nordland

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.