Økonomisk tvist etter avviklingen av Røde Kors Ambulanse Midt-Norge

Sju trønderske Røde Kors-foreninger tapte i retten: Rennebu Røde Kors og seks andre Røde Kors-foreninger må betale til sammen 2,97 millioner kroner etter ambulanse-tvist, skriver Opp.

Striden sto om pensjonsforpliktelsene til Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as.

Det er en økonomisk tvist etter avviklingen av Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as som nå har vært oppe til behandling i lagmannsretten. Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as drev frem til 1. januar 2013 ambulansetjeneste i Sør-Trøndelag etter oppdrag fra Helse Midt-Norge as, med ambulansestasjoner på Melhus, Støren, Ålen og Røros.

De sju Røde Kors-foreningene hadde aksjeposter i ambulanseselskapet, som fra og med 1. januar 2013 ble overtatt av Helse Midt-Norge as.

I forbindelse med behandlingen av årsregnskapet for 2013 vedtok generalforsamlingen i Røde Kors Ambulanse Midt-Norge as 30. juni 2014 å utbetale et utbytte til aksjonærene på 4.906.000 kroner.

De sju Røde Kors-foreningene ble saksøkt av Overføringsavtalens Sikringsordning, som etterlyste aksjonærenes ansvar for udekkede forpliktelser i utbetalt utbytte fra et selskap under avvikling.

Les mer om saken hos Opp

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*