Bannerannonse

Sverige: Regjeringen vil styrke samvirket mellom blålysetatene – vold og trusler er et alvorlig problem

Regjeringen vil utrede hvordan blålyspersonell som utsettes for vold og trusler skal kunne samvirke ved utrykninger. I et tilleggsdirektiv til en pågående utredning skal man analysere hvordan en nasjonal varslingsfunksjon skal innrettes, ifølge Dagens Juridik.

Målet er å lage bedre samordning mellom politi, brannvesen, ambulanse- og redningstjenesten.

Vold og trusler
Utredningen som har fått navnet «112-utredningen» har også fått i oppdrag å utrede og analysere hvordan man skal kunne samvirke ved truende og voldsomme situasjoner.

Vold og trusler mot politi, redningstjeneste og ambulanser er et stort problem og forhindrer sikre og effektive hjelpeinnsatser til de som trenger det.

Mer og mer effektivt samvirke mellom de ulike aktørene er derfor nødvendig.

– Det er alvorlig at det forekommer vold og trusler mot politi, ambulanse- og redningstjenesten ved hjelpeinnsatser. Det er viktig at vi sikrer at aktørene på en effektiv måte skal kunne dele informasjon som er vesentlig og har umiddelbar betydning for blålyspersonellets sikkerhet, og for å kunne gjennomføre effektive hjelpeinnsatser, sier innenriksminister Anders Ygeman.

Geodata
Dessuten skal 112-utredningen analysere hvordan blålyspersonell bedre skal kunne bruke såkalte geografiske data, altså informasjon om hvor nødstedte befinner seg.

En sikker posisjonering av nødstedte er av sentral betydning for politi, redningstjeneste og ambulanse raskt kan komme til stedet og begynne hjelpeinnsatsen.

I dag bruker man ulike referansesystem for geografiske data, noe som iblant fører til at posisjonering av nødstedte vanskeliggjøres og innsatser blir forsinket.

Les mer om saken hos Dagens Juridik

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.