Hopp til hovedinnhold


– Har redusert beredskapen kraftig

Det er nå meldt inn fire avvik fra Sortland, etter at Nordlandssykehuset tok én av to ambulanser ut av tjeneste fra nyttår. Nordlandssykehuset mener beredskapen fortsatt er innenfor forsvarlige rammer, melder Bladet Vesterålen.
Tidligere: Samtidighetskonflikter er en del av hverdagen i akuttmedisin
Bakgrunn:  – Beredskapen i Norge er på full fart nedoverbakke
1. januar fortalte kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes, til Bladet Vesterålen at det var rapportert inn to avvik i tjenesten. Denne uka ble det meldt inn to nye avvik til Nordlandssykehuset.
Les også: – Ambulansen må i drift umiddelbart og Ambulanse for de store anledninger

– Veldig pressa situasjon

– Det dreier seg om samhandlingsavvik mellom legetjeneste og AMK/ambulanse, der vi opplever at det er veldig vanskelig med bare én ambulanse på Sortland. Vi opplever nå en veldig pressa situasjon. Og dette går ikke bare utover beredskapen i Sortland, men i hele Vesterålen, sier helse- og omsorgssjef i Sortland, Sture Jacobsen.

– Jeg tenker at beredskapen nå er for dårlig, men at det er en situasjon vi selv vanskelig kan gjøre noe med. Dette er ikke vår avgjørelse, og jeg håper den situasjonen vi har fått i Vesterålen nå tas seriøst av styret i Nordlandssykehuset. Og at man tar innover seg at man faktisk har redusert beredskapen kraftig, sier Jacobsen.

Han tilføyer at hans personlige oppfatning er at situasjonen, slik den nå har utviklet seg etter nyttår, er blitt værre enn han hadde fryktet da vedtaket om å fjerne en av ambulansene ble fattet.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen