Frykter at tregt politi skal koste liv

Brann- og ambulanseorganisasjoner krever felles nasjonal responstid for alle nødetatene over hele landet. De frykter liv skal gå tapt fordi de må gjøre politiets arbeid i tillegg til å redde liv og helse, skriver Dagsavisen.

Mer i Dagsavisen: Krav om responstid rykker nærmere Politiet skal måle responstid ved utrykninger fra neste år. Krav om responstid kan tidligst komme på plass i 2015, ifølge politidirektøren.

Bakgrunn: Brannmenn pågrep drapsmann med pulverapparat

Mer om Årdal-drapene: Ambulansetjenesten måtte vente en time på politietBrannfolkene frustrert av å vente på politietPoliti og ambulanse fikk gisselvarsel samtidig og Teipa sikta på hender og føtter

– Politiet kommer som regel veldig sent fram til ulykker og skadesteder. Faktisk hender det stadig oftere at politiet ikke kommer i det hele tatt, og spesielt ille er det i litt mer grisgrendte strøk, sier Atle Skinnes i Ambulansepersonellets Yrkesorganisasjon (AMPY) til Dagsavisen.

Han har jobbet i ambulansetjenesten i 20 år og fastslår:

– Situasjonen har aldri vært verre. Nå må det innføres felles krav til responstid for alle nødetatene over hele landet.

På skadesteder og åsteder er det, ifølge AMPY, ofte ambulansefolk og brannmenn som må håndtere situasjonen akutt, slik tilfellet var ved trippeldrapet i bussen i Årdal mandag kveld.

Han understreker at det ikke er de enkelte politipatruljene som er å klandre.

– Men det må innføres et krav til responstid hos oss, brann og politi, og det må gjelde over hele landet, sier ambulanseveteranen.

Skinnes får full støtte av lederen for Branntjenestens Yrkesorganisasjon (BTY). De to organisasjonene har også tidligere slått alarm i bekymring over beredskapssituasjonen.

Les mer om saken hos Dagsavisen

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.