Hopp til hovedinnhold


Ambulanse snudde på vei til selvmord - pasient døde

Ambulansen var på vei til en mulig overdose da pasienten selv ringte for å avlyse nødhjelpen. Så kom telefonen om at han var funnet livløs.

Ambulansen var på vei til en mulig overdose da pasienten selv ringte for å avlyse nødhjelpen. Så kom telefonen om at han var funnet livløs, skriver VG.

Fylkesmannen i Nordland undersøker nå om AMK-operatørene ved Helgelandssykehuset i Nordland opptrådte forsvarlig da hendelsen fant sted i desember i fjor.

Det var pasienten selv som varslet om at han hadde tatt store doser medisiner. Ambulansen rykket straks ut og varslet akuttmottaket, men før den nådde frem ringte pasienten tilbake til nødnummeret.

Denne gangen forklarte han at han hadde lest på pakken at dosen ikke var farlig likevel, og at han derfor ikke ønsket ambulanse eller lege.

Til tross for at pasientens historikk viser flere lignende tilfeller tidligere, ble oppdraget avlyst og ambulansen satte kurs tilbake til sykehuset uten å sjekke pasientens tilstand.

Så kom en ny 113-telefon om pasienten. Denne gangen var det en annen oppringer, som fortalte at pasienten var funnet livløs og uten puls. Det ble innledet hjerte og lungeredning og en ny ambulanse ble kalt ut, men livet sto ikke til å redde.

Det var to operatører på jobb den aktuelle dagen, begge med lang helsefaglig bakgrunn.

Les mer om saken hos VG