Hopp til hovedinnhold


Baby døde etter språkproblemer

En fødende kvinne mistet barnet sitt etter at hun og hennes pårørende hadde språkproblemer med AMK-sentralen i Vestfold. Språkproblemene kan ha vært årsaken.

En fødende kvinne mistet barnet sitt etter at hun og hennes pårørende hadde språkproblemer med AMK-sentralen i Vestfold, melder NRK. Språkproblemene kan ha vært årsaken.

Problemene med AMK-sentralen gjorde at kvinnen og hennes pårørende oppsøkte Sandefjord legevakt og deretter fastlegen, før fastlegen sørget for at de fikk ambulanse til Sykehuset i Vestfold. Det bekrefter klinikksjef for AMK-sentralene ved Sykehuset i Vestfold og Telemark, Jørgen Einerkjær.

– AMK-sentralen forsøkte å forstå hva som feilet kvinnen. Mannen snakket relativt godt norsk, men det var både problemer når det kom til hvordan det norske helsevesenet fungerer, og hvor sykehuset faktisk var.

Videre fikk kvinnen ambulanse via legevakt og fastlege. Kvinnen var fødende, men barnet overlevde ikke.

– Dette ble fatalt for barnet, understreker Einerkjær.

Hendelsen førte til en tilsynssak, men fylkeslegen har ikke kommet med noen formell reaksjon overfor AMK-sentralen i Vestfold, bekrefter assisterende fylkeslege Freddy Normann Dahl.

– AMK-sentralen burde kommunisert bedre med den som ringte på kvinnens vegne, sier Dahl.

Les resten av saken på nrk.no