Hopp til hovedinnhold


Ambulanseprotest fra 300

– Vi risikerer at bygda blir avfolket, sa flere under protestmøtet i Lesja torsdag kveld, der 300 protesterte mot at ambulansen ikke lenger er fast stasjonert i bygda.

– Vi risikerer at bygda blir avfolket, sa flere under protestmøtet i Lesja torsdag kveld, der 300 protesterte mot at ambulansen ikke lenger er fast stasjonert i bygda, skriver NRK. 

Les også i Gudbrandsdølen Dagningen: Reddet livet i ambulansen

Ambulansen er fra i dag permanent flyttet til Dombås. Under utrykning vil da ambulansen først kjøre 60 km til Bjorli for å hente den syke, og deretter returnere 220 km til Lillehammer.

I går kveld var det 300 som møtte fram på Lesjaskog, der ordfører Steinar Tronhus holdt appell. Det er tverrpolitisk enighet i bygda om å kjempe for ambulansen, som ble opprettet av sanitetskvinner for 60 år siden

Kommunen har tidligere sendt brev til Helsetilsynet der de stiller spørsmål ved om dette er forsvarlig. Aksjonistene håper nå at dette kan gi resultater.  I tillegg har næringslivsledere på Møre har også kastet seg inn i kampen for ambulansen. På Bjorli er det mange investorer fra Møre som har bidratt i næringslivet. 

Les hele saken her