Hopp til hovedinnhold


SOS Alarm-sykepleieren hengt ut med fulle personopplysninger

SOS Alarm-sykepleieren ble frikjent for beskyldningene om å ha forårsaket Emil Linnells død. Da aktoratet dommen ut på sine hjemmesider, med sykepleierens fulle navn, adresse og personnummer. - Ulovlig, slår Datainspektionen fast.

SOS Alarm-sykepleieren ble frikjent for beskyldningene om å ha forårsaket Emil Linnells død. Da aktoratet dommen ut på sine hjemmesider, med sykepleierens fulle navn, adresse og personnummer.  - Ulovlig, slår Datainspektionen fast. 

30. januar i fjor ringte 23-år gamle Emil Linnell SOS Alarm og ba om hjelp. Sykepleieren på sentralen trodde han led av panikkangst og sendte ikke ambulanse. Noen timer etterpå ble Linnell funnet død i sitt hjem med på grunn av en sprukket milt. Sykepleieren ble tiltalt for uaktsomt drap, men frikjent i slutten av november. 

Tiltalt for uaktsomt drap 

Rettsak mot AMK-operatør

Påstand om ett års fengsel i Emil-saken

SOS Alarm-sykepleieren frikjent

Publiseringen av dommen med sykepleierens personopplysninger beskrives som krenkende og ulovlig, ifølge Datainspektionen som har gransket hendelsen. 

- Sånt skal ikke skje. Vi krever at de i fremtiden følger sine egne rutiner, sier Hans-Olof Lindblom i Datainspektionen.

– Mulige konsekvenser for sykepleieren kan man jo bare tenke seg. 

Mikael Dahlin hos påtalemyndigheten kalle hendelsen et uhell og forklarer glippen med at man rett og slett glemte å sensurere personopplysningene før dommen ble gjort offentlig tilgjengelig. Noe liknende skal aldri tidligere ha hendt, ifølge Dahlin, som lover at det heller aldri skal skje igjen.

Les hele saken hos Aftonbladet