Hopp til hovedinnhold


Reagerer på planer om politi i redningshelikoptre

Det er svært problematisk hvis redningshelikoptre skal kunne brukes til å frakte politifolk, mener overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Tromsø.

Det er svært problematisk hvis redningshelikoptre skal kunne brukes til å frakte politifolk, mener overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Tromsø, skriver NRK Nyheter.

Gilbert reager kraftig på justisminister Knut Storberget, som i går varslet at bruk redningshelikoptre vil bli en del av vurderingen når det gjelder politiets fremtidige helikopterberedskap.

Gilbert mener det er svært problematisk å bruke de samme helikoptrene til å frakte politi og ambulansefolk og sier det vil viske ut det skarpe skillet som trengs mellom politi og helsevesen:

– Det må være helt klart for befolkningen at når de får et rednings- eller ambulansehelikopter, så kommer det som hjelp og ikke med en del av maktapparatet, sier Gilbert til NRK.

– Hvis dette skillet er utydelig, vil folk kanskje la være å be om hjelp når de er i nød. Kanskje lar de være å ringe redningstjenesten.

Tromsøs politimester, Truls Fyhn, mener samfunnet må kunne dele på de helikoptrene vi har.

– Hvis vi har en virkelig alvorlig situasjon og politiet virkelig trenger transportstøtte, og det eneste tilgjengelige alternativet er et redningshelikopter, er det meningsløst at man ikke skal kunne bruke det.

Les mer om saken hos NRK