Hopp til hovedinnhold


Statens vegvesen vil undersøke norske MB Sprintere

Etter at det har kommet fram opplysninger om sprekkdannelser i bærende konstruksjon på tre MB Sprinter-ambulanser i Nord-Sverige, skal det kartlegges om lignende tilfeller kan ha oppstått i Norge.

Etter at det har kommet fram opplysninger om sprekkdannelser i bærende konstruksjon på tre  MB Sprinter-ambulanser i Nord-Sverige, skal det kartlegges om lignende tilfeller kan ha oppstått i Norge.

Bakgrunn: Nye sprinterambulanser får sprekker i bæresystemet

Statens vegvesen har reagert umiddelbart, og sendt et rundskriv til alle helseforetakene, ambulansesjefer og leverandører:

"Foreløpige undersøkelser viser at det er på ambulanser som har ettermontert luftfjæring som problemer har oppstått. På grunn av endrede belastninger i den bærende konstruksjonen bak, kan dette føre til sprekkdannelser. I første omgang ber vi om tilbakemelding om hvor mange ambulanser som har fått ettermontert luftfjæring, hvilken type ambulanse, samt reg.nr. Vi vil deretter foreta en fysisk kontroll av utvalgte ambulanser, spesielt de som går i områder med dårlig vegnett og brukes over lengre strekninger", skriver de i brevet.

De ber om en tilbakemelding innen 15. juli.

- Vi anser ikke at det er en umiddelbar fare for trafikksikkerheten, da hadde vi satt i verk andre umiddelbare tiltak. Om det har skjedd sprekkdannelser i noen ambulanser kan det ikke skje noen umiddelbare sammenbrudd, sier Stein Erichsrud i Statens vegvesen til Ambulanseforum.

- Vi skal følge dette opp med fysiske kontroller og stikkprøver, og ambulansepersonell i Norge trenger ikke være redde for å kjøre disse ambulansene, avslutter Erichsrud.