Hopp til hovedinnhold


- Kunne kostet liv

En person med akutt pustebesvær fikk ikke kontakt med 113 da nødsentralen i Bindal ikke ble varslet om vedlikehold på telefonnettet. Telenor legger seg flat.

En person med akutt pustebesvær fikk ikke kontakt med 113 da nødsentralen i Bindal ikke ble varslet om vedlikehold på telefonnettet. Telenor legger seg flat, skriver Adressa.

- Vi var uten telefonnett mellom klokken ett og kvart på sju natt til tirsdag. Forklaringen er at Telenor jobbet med vedlikehold på en sjøkabel, men dette ble ikke vi varslet om, sier Kevin Skogmo, ambulansearbeider stasjonert i Bindal kommune til adressa.no.

- Telenor satte liv og helse i fare. Det var ingen mulighet til å ringe nødetater, sier Skogmo.

- Kunne gått riktig galt

Det bor 1615 innbyggere i kommunen som ligger helt sør i Nordland og som er tilknyttet AMK-sentralen i Namsos.

Klokken tre natt til tirsdag fikk en innbygger i kommunen akutt pustebesvær.

- Vedkommende kom ikke gjennom til nødtelefonen, sier Trond G. Skillingstad, informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag til adressa.no.

- Hadde det ikke vært for snarrådige innbyggere kunne det gått riktig galt. Det kunne kostet liv, sier Skogmo.

Da ingen kom gjennom til nødtelefonen la andre innbyggere på sprang for å få tak i ambulanse.

- Heldigvis skjedde det ikke langt unna hvor ambulansetjenesten holder til. Vi fikk behandlet vedkommende på stedet og det står bra til nå. Men for alt vi vet kan det jo være flere som ikke fikk kontakt med oss, sier Skogmo.

- Legger meg skinnflat

- Jeg har fått opplyst at det var et planlagt arbeid med en sjøkabel mellom klokken ett og seks i natt. I den forbindelse ble det koblet ut tre sentraler med oppunder 250 fasttelefonkunder, et lignende antall bredbåndkunder og to mobilsentraler, sier Knut Sollid, regional informasjonssjef i Nord- og Midt-Norge, Oslo og Akershus til adressa.no.

Varsling ble sendt til de som abonnerer på slike tjenester, som Telia og Netcom. Nødetatene ble imidlertid ikke varslet.

- Det er særdeles kritikkverdig og høyst beklagelig. Jeg ble rimelig forbannet da jeg hørte at beskjeden ikke ble gitt, og legger meg skinnflat, sier Sollid.

Les mer om saken i Adressa