Hopp til hovedinnhold


Helikopter-Haga til frontalangrep på regjeringen

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga langer ut mot gamle regjeringskamerater: Hun mener sentraliseringen av sykehusene går på pasientsikkerheten løs. Hun mener det er et stort hull i regjeringens nye helse- og omsorgsmelding. – Man sentraliserer sykehussektoren, men ser bort fra at det medfører økt behov for transport av pasienter.

Tidligere Sp-leder Åslaug Haga langer ut mot gamle regjeringskamerater: Hun mener sentraliseringen av sykehusene går på pasientsikkerheten løs, skriver TV2.

Les også: Regjeringen får kritikk for mangel på luftambulanser

Tidligere Senterparti-leder Åslaug Haga, som nå er generalsekretær i Norsk luftambulanse, langer ut mot sine gamle venner i den rødgrønne regjeringen. Den nye helse- og omsorgsplanen har så store mangler at liv i verste fall kan gå tapt, hevder hun.

– Når regjeringen velger å sentralisere sykehussektoren må en kompensere gjennom økt transport og overser en det behovet kan en i verste fall utsette folk for større risiko. Og da kan liv gå tapt, advarer Haga.

Hun mener det er et stort hull i regjeringens nye helse- og omsorgsmelding.

– Man sentraliserer sykehussektoren, men ser bort fra at det medfører økt behov for transport av pasienter, sier Haga.

Hun poengterer at luftambulansen i dag frakter de sykeste syke mellom norske sykehus, i tillegg til å rykke ut på ulykker.

– Bla opp!

I stedet for å krangle om lokalsykehus, bør regjeringen bla opp penger til å bedre pasienttransporten, mener Haga.