Hopp til hovedinnhold


Britene trenger større ambulanser

Britene blir bare fetere og fetere, og også sykere. Faktisk har de vokst seg så store at den britiske ambulansetjenesten må gjøre noe med situasjonen. Nå har de bestilt nye og større ambulanser.

Britene blir bare fetere og fetere, og også sykere. Faktisk har de vokst seg så store at den britiske ambulansetjenesten må gjøre noe med situasjonen. Nå har de bestilt nye og større ambulanser, melder BBC, ifølge ABC Nyheter.

Prisen per ambulanse er på hele 90.000 pund, litt over 830.000 norske kroner.

For den prisen får de biler med dobbelt så store bårer, til å håndtere pasienter opp mot 318 kilo. Spesialdesignet løfteutstyr følger også med.

Den økende fedme-trenden medfører også at flere av de ”gamle” ambulansene har blitt utstyrt med spesialutstyr, så de kan ta hånd om overvektige.

- For noen år siden, kanskje bare om lag ti år siden, var gjennomsnittspasienten vår på rundt 75-82 kilo. Nå er den trolig mellom 107-114 kilo, sier Nigel Weels til BBC, sjef for West Midlands Ambulance Service.

Direktør for den britiske ambulansetjenesten sier seg enig i Weels sine uttalelser.

- Sannheten er at pasientene blir større og større, og ambulansene må være i stand til å raskt håndtere livstruende situasjoner, sier Jo Webber til BBC.

Ifølge BBC har Storbritannia den høyeste prosentandelen av overvektige i Europa. 24,5 prosent av den voksne befolkning klassifiseres som overvektige. Resten av EU-landene ligger på 14 prosent.

Les mer om saken på ABC Nyheter