Hopp til hovedinnhold


Tror feilkjøring er historie

AMK-leder Ole Kristian Skomedal er enig i at det nye nødsystemet har hatt en trang fødsel. Men han har tro på at feilene snart er borte.

AMK-leder Ole Kristian Skomedal er enig i at det nye nødsystemet har hatt en trang fødsel. Men han har tro på at feilene snart er borte, skriver Agderposten.

Bakgrunn: Ambulanser på ville veier

Torsdag smalt det som en bombe på møtet i sykehusstyret: Det nye datasystemet som AMK har tatt i bruk i kommunikasjonen med ambulansene, fungerer ikke. Ambulansesjåfører har uttrykt bekymring over at kart plutselig forsvinner og andre alvorlige feil som setter pasientsikkerheten i fare.

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen la seg flat og lovet forbedringer og en eventuelt tilbakegang til gammelt system inntil det nye var testet ut på sikker måte.

– I løpet av neste uke har vi oversikt over hva vi gjør videre, sier klinikksjef Ole Georg Vinorum. Fredag var han AMK-sentralen i Lillesand for å få all informasjon i saken.

– Det er ikke bare å rigge opp det gamle systemet. Derfor må vi se hva som er mest hensiktsmessig, sier Vinorum. Uansett hva som skjer, er det klart at det nye systemet vil være Sørlandet sykehus valg i fremtiden.

Programutvikler Tor Laukvik ville gjerne hatt bedre tid på overgangen til nytt kartsystem.

– Jeg innrømmer at systemet burde hatt en lengre testperiode. Vi ble kastet ut i dette for tidlig. I ettertid ser vi at det hadde vært lurt å beholde det gamle systemet og så tatt i bruk dette nye i en glidende overgang, sier Laukvik.

Les mer om saken i Agderposten