Hopp til hovedinnhold


Trener på traumealarm

Ei simulert togavsporing i Mosjøen får traumealarmen til å gå på sykehuset i Rana. Trening på å redde liv kan bli avgjørende når ulykka er alvor og kampen mot klokka reell.

Ei simulert togavsporing i Mosjøen får traumealarmen til å gå på sykehuset i Rana. Trening på å redde liv kan bli avgjørende når ulykka er alvor og kampen mot klokka reell, skriver Rana Blad.

Traumealarmen har en helt spesiell lyd og er ikke til å misforstå. Vakthavende kirurg på sykehuset avslutter straks arbeidet han eller hun holder på med.

Det samme gjør assistentlege, operasjonssykepleier, anestesilege, radiograf, bioingeniør, røntgenlege, turnuslege i akuttmottaket og ortoped som er på vakt. De samles i akuttmottaket der sykepleier i akuttmottaket har informasjon.

Meldingen om at flere kritisk skadde er på vei til sykehuset gjør at katastrofeplanen settes ut i livet.

Fagleder ved AMK-sentralen, Arne Finseth, er stort sett fornøyd med Helgelandssykehusets innsats under «Øvelse Jernbane-ulykke 2010».

– Det gikk bra, samtidig som vi fant områder vi kan korrigere for å bli bedre på. Et eksempel på dette er registrering av pasientene på skadestedet, for å avgjøre hvilke pasienter som skal sendes hvor. Det finnes forbedringspotensial på alle områder, og de tar vi tak i nå, sier fagleder Arne Finseth.

Han legger til at øvelsen foregikk under realistiske forhold, der blant annet været skapte utfordringer ved at helikopteret først ikke kunne fly inn i ulykkesområdet.

Les mer om saken i Rana Blad