Hopp til hovedinnhold


Paramedic fengslet etter løgner om pasientdød

En paramedic som lot være å resuscitere en mann med hjertestans, løy om dette, og fikk en fengselsdom på et år.

England: En paramedic som lot være å resuscitere en mann med hjertestans, løy om dette, og fikk en fengselsdom på et år, skriver EMS.com.

Karl Harris, 45, sa til den mindre erfarne kollegen at det ikke var noe vits å hjelpe Barry Baker, uten å vite at dette ble tatt opp på AMKs telefonlinje.

Tobarnsfaren ble funnet skyldig i falsk forklaring, og dommeren sa blant annet at alle løgnene hadde "gått helt i røttene" til folks tillit til ambulansetjenesten.

"Folk bør forvente at de blir behandlet ordentlig."

Da han ble ført tilbake til fengselet snudde han seg til sin tidligere sjef på South East Coast Ambulance Service og sa: "Jeg håper du er fornøyd nå."

Mr Baker, 59, som bodde alene, ringte 999 etter å ha fått pusteproblemer i november 2008.

Han døde av hjertestans etter at han kollapset med ambulansepersonellet til stede.

Harris forklarte at pasienten allerede hadde fått hjertestans da de kom der, men opptaket av AMK-samtalen beviste at han løy.

Da Mr Stokes, ambulanselærling på sin første vakt med Harris, stilte spørsmål ved avgjørelsen, sa han: "Det er ingen vits. Han er død. Bare si at han var død da vi kom hit."

Til sitt forsvar sa den tidligere soldaten at det ville vært umulig å resuscitere ham, blant annet på grunn av størrelsen hans og alt rotet rundt ham.

Les saken her: UK paramedic jailed for lying about patients death